Гүзээлзгэнэтэй чизкейк хийх арга

 

Орц: Цөцгийн тос – 50 г

Цөцгийтэй бяслаг – 250 г

33-35 хувийн тослогтой цөцгий – 100 мл

Сахарны нунтаг – 120 г

Желатин – 10 г

Гүзээлзгэнэ – 8 ш

Ванилийн экстракт – 1 ц.х

Аарц – 50 г

Жигнэмгийн үйрмэг – 200 г

Хийх арга: Цөцгийн тосоо хайлуулж жигнэмгийн үйрмэгтэйгээ холино. 16 см диаметртэй хэвэнд зуурсан жигнэмгээ тарааж тавиад сайтар дарж хэвлэнэ. Хэсэг хугацаанд хэв барьтал байлгаарай. Желатинаа усанд хийж дэвтээгээд тал цөцгийгөө хийж зөөлөн гал дээр желатин уустал хутгана. Хөргөнө. Үлдсэн цөцгийгөө сахарны нунтагтай хольж миксердэнэ. Цөцгийтэй бяслагаа аарцтай холино. Дээрээс нь хөөсрүүлсэн цөцгий, ванилийн экстракт, желатинтай цөцгийгөө нэмээд бүгдийг сайтар холино. Гүзээлзгэнээ дундуур нь хуваана, чимэглэлд хэдийг авч үлдээрэй. Цагираг хэлбэртэй хэлэнд цаас дэвсээд дээрээс нь гүзээлзгэнээ тарааж тавина. Хэвээ гүзээлзгэнийн кремээр дүүргээд жигд тараана. Чизкейкээ хөргөгчид хийж хэдэн цаг (хонуулбал сайн) биежүүлнэ. Биежсэний дараа хэвнээс салгаад үлдсэн гүзээлзгэнэ, самар, жигнэмгийн үйрмэг, кокосын үйрмэг зэргээр чимэж болно.

 

Facebook Comments
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.